Подкрепата на монасите от българския манастир на света гора достигна до община Вълчи дол

В израз на своята подкрепа те дълги месеци се молеха за вразумяването на Георги Тронков и Катина Йорданова.

Разразилата се битка против поставянето на ветрогенераторите на „Добротич уинд“ АД и CWP Europe отключи активността на будните жители на община Вълчи дол през изминалите две години. Доскорошното управление на бившия вече кмет Георги Тронков, поставило под буквална блокада развитието на населението, както и липсата на възможност гласът на хората да бъде чут, създаде условия за противопоставяне на недемократично установения режим. Новината за блокирането на ветрогенераторния проект за 1,2 милиарда лева от община Ветрино и отказът на ветринци да им бъдат поставени перки на плодородната земя, получи огромен отзвук не само в новосъздадената медия „Красиво Ветрино“, а дори и на национално ниво в „голямата“ преса. Слухът за тази двугодишна борба между хората и големия „зелен“ капитал за вятърни турбини се разпространи надалеч, като достигна и до най-неочакваните места. На Света гора, в българския манастир „Св. Георги Зограф“, всичко случващо се в България се следеше внимателно от свещениците. Многобройните групи харизани (доброволци), които посещават светата обител, носят вестник „Красиво Ветрино“, за да се чете от посетителите и монасите.

С времето делата на Георги Тронков и Катина Йорданова станаха достояние на мъдрите свещеници и голяма част от тях избраха да подкрепят борещото се за своята земя местно население на Вълчи дол. В израз на своята подкрепа те дълги месеци се молеха за вразумяването на Георги Тронков и Катина Йорданова, с идеята да мислят на първо място за хората, а не за личния си финансов интерес. Дали това е повлияло за резултатите на местните избори в края на октомври и началото на ноември, не можем да знаем, обаче е огромна чест мислите и молитвите на монасите в Зографския манастир да бъдат насочени за такъв период от време за спасението на Вълчи дол. 

Когато победата на новия кмет Калоян Цветков беше обявена, предпоследната група харизани за 2023 г. получиха специален подарък, който беше връчен лично на новия водач на община Вълчи дол. Осветената икона на свети Георги Зограф в комплект със символично послание, лично приготвено от православните свещеници от Атон с пожелание за здраве и сплотеност на цялото новосформирано ръководство, вече е част от работното място на Калоян Цветков и ще закриля неговите дела в предстоящия мандат. Вярата в победата на доброто никога не е била толкова силна, затова подобна подкрепа е изключителен жест за всички жители на община Вълчи дол!

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД